Станом на 19 жовтня у Дрогобичі 6 комунальних і 7 відомчих житлових багатокварних будинків, які мають централізоване опалення, ще не отримали тепла. Про це повідомив керівник КП «Дрогобичтеплоенерго» Ігор Хом’як в інтерв’ю місцевому радіо «Франкова земля».

З його слів, причиною цього є неготовність будинків до прийому теплоносія.

«Якщо з будинками, які перебувають на балансі житлово-експлуатаційного об’єднання департаменту міського господарства, проблем не буде – сьогодні-завтра теплоносій буде подано, то з відомчими складніше, – розповідає Ігор Хом’як.  – Вони на балансі державного підприємства «Буджитлосервіс», яке досі не надіслало в КП «Дрогобичтеплоенерго» документ, яким би підтвердило готовність будинків до прийому теплоносія».

Аналогічна ситуація з сімейними гуртожитками ПАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» і меблевого підприємства «Карпати» УТОГ.

Ігор Хом’як каже, що без підтверджуючого документу про готовність будинку прийняти теплоносій, підприємство не може його подати, бо не виключено, що внутрібудинкові мережі не в порядку і може статись витік води і затоплення помешкань. Тоді б КП «Дрогобичтеплоенерго» довелось відшкодовувати збитки.