Сьогодні, 24 жовтня, Дрогобицький міський голова Олексій Радзієвський на оперативній нараді в Ратуші з керівниками відділів, управлінь і служб поділився враженнями від минулої телепередачі на ЗІКу «Хто тут живе».

Подаємо дослівно виступ очільника Дрогобича:

«Вона (передача-Ред.) мені нагадала давно минулі історичні події, які в історії людство вже проходило. Ця передача один до одного відповідає законам гебельсівської пропаганди. Нагадаю висловлювання Гебельса, коли він казав, звертаючись до своїх нацистів – однопартійців гітлерівської партії. Він казав, що сама неймовірна брехня легше всього сприймається суспільством. І чим більше ти будеш брехати на суспільство, тим легше суспільство буде все це сприймати. Такі закони пропаганди Гебельса, які вони на протязі декількох років успішно застосовували. Це перше враження.

І друге враження. За цим стоять певні особи, яким дуже цікаво замовити програму чи матеріал про міського голову Радзієвського. От вони і це зробили. На одній з сесій, лише після перегляду цієї програми я згадав ту фразу, яку висловив депутат Іванців. На одній з останніх сесій він сказав: «Олексій Васильович, та відмовтесь ви від депутатства і скажіть, що не будете ніколи балотуватись до Верховної Ради і всі програми будуть миттєво зняті». Ну, я вам хочу сказати, що в мене і не має і не було бажання балотуватись до якогось вищого органу, бо мені, в принципі, це не потрібно – по життю не потрібно. Мені достатньо того, щоби я переламав ситуацію в Дрогобичі і направив розвиток і функціонування громади, депутатського корпусу в конструктивне русло, в русло корисних справ для людей. І то буде моїм найвищим досягненням. І після цього, безумовно, будуть робитися якісь там інші мої висновки, інші плани. Але напевно хтось є з тих, яким це дуже було потрібно.

Третій висновок. Я спокійно до цього ставлюся, з розумінням ставлюся. Нічого, в принципі, такого резонансного, нічого, щоби виводило мене на трагічне сприйняття цієї інформації, я не побачив. Дешева гра. Всього-навсього. І дехто, навіть з наших активістів вперто не хоче помічати ті здорові позитивні зрушення, які розпочалися в нашому місті з приходом команди Радзієвського. Я давно перестав мислити агресивно, ви можете це побачити на ряді моїх кадрових рішень, я давно втратив бажання зводити рахунки, але в нас є відповідна категорія людей, які на біле говорять, що це чорне, які говорять про те, що ті державні програми, які заведені в м.Дрогобич, то так і повинно бути, інакше бути не могло. То хай би попробували продемонструвати в часи каденції своєї, коли вони тут були. Хай би попробували показати і завести сюди державні гроші і державні програми. Але я на них не ображаюся, це я говорю не від розпачу, таким людям треба все прощати. На то вони є».