В понеділок, 3 серпня, в приміщенні “Карітасу” Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ відбулась прес-конференція на якій було анонсовано початок реалізації проекту “Спільна Європа-Вчора та завтра багатокультурного Дрогобича”.

Проект реалізується в рамках програми “Memoria. Добровольці для збереження культурної спадщини Європи”. Очолює реалізацією проекту Артур Деска – керівник волонтаріату “Карітасу”. Йому допомагають координатори: Моніка Рудиньська та Станіслав Сікора. Безпосередні виконавці – волонтери з України, Польщі, Німеччини та Франції.

Як повідомив Артур Деска в рамках проекту буде створено публікацію під назвою “Альтернативний путівник по багатокультурному Дрогобичу”. Метою створення цього путівника є показ нашого міста очима іноземних гостей та через призму історичних подій, які відбувались у тому чи іншому конкретному місці.

Також, як і два роки тому, буде відреставровано надгробки на цвинтарі по вул. Трускавецькій. Планується відновити щонайменше 10 пам’ятників. Ще однією особливістю цьогорічного проекту є робота по залученню до догляду за цвинтарем місцевих мешканців.

Реалізується проект за підтримки Фонду “Пам’ять, відповідальність і майбутнє”, Фонду ім. Стефана Баторія та Міжнародного Центру Волонтаріату в Жешові.