Як повідомила 23 лютого на засіданні колегії з питань соціально-економічного розвитку начальник Управління пенсійного фонду України в Дрогобичі та Дрогобицькому районі Любов Яневич, станом на перше лютого заборгованість підприємств та організацій Дрогобича та Стебника перед пенсійним фондом становить 8 216,6 тис. гривень.

З її слів, на перше лютого 2012 року на обліку в управлінні перебувало 25888 пенсіонерів. Місячна потреба на виплату пенсій та грошової допомоги зросла з 24915,6 тис. гривень у лютому 2011 року до 29330,2 тис. гривень у лютому 2012 року. Як зазначила Любов Яневич, виплату пенсій самотужки місто забезпечує лише на 50%, решта – дотації з області.

Найбільше управлінню пенсійного фонду України станом на перше лютого заборгували сім підприємств. Найбільша питома вага (45,8%) у структурі заборгованості належить СДГХП «Полімінерал».
Зі слів керівника управління, особливу увагу необхідно звернути на погашення заборгованості до Пенсійного фонду підприємствами комунальної власності: Стебницьке КП «МВУЖКГ», КП «Берізка», ДКПРТ «Дари ланів», КП «Житловик», Стебницьке ПЖКГ та КП «Будинкова управа».

Колегія прийняла рішення доручити керівникам підприємств-боржників проаналізувати причини зростання розміру заборгованості та вжити усіх заходів щодо їх погашення.