Про це повідомила пресслужба Львівської обласної  військової адміністрації.

З бюджету Львівщини нададуть субвенцію скарбниці Херсонської області в сумі десять мільйонів гривень.

У ЛОВА розповіли, що ці кошти необхідні для відновлення інфраструктури та матеріально-технічної бази бюджетних установ та комунальних підприємств Херсонщини, пошкоджених та зруйнованих  внаслідок російської аґресії, а також придбання будівельних матеріалів для першочергових ремонтних робіт на цих об’єктах.

За словами керівника Львівської области Максима Козицького, Херсон став символом боротьби українців за свою Незалежність у війні з росією. “Упродовж місяців місто та уся Херсонська область зазнавали й продовжують зазнавати руйнівних ударів з боку окупантів по об’єктах критичної та цивільної інфраструктури. Аби повністю відновити життя на звільнених територіях, необхідно подбати за відновлення закладів, які підтримують життєдіяльність регіону. Це обов’язок кожного українця. Тому закликаємо усі області та ОТГ долучатися до надання фінансової та гуманітарної допомоги Херсону”, – наголосив посадовець.

В ЛОВА  водночас зауважили, що невикористані на кінець 2022 року кошти іншої субвенції, передбаченої обласному бюджету Херсонської області, залишаться на його рахунку для здійснення відповідних витрат 2023 року з урахуванням цільового призначення.

У уже цими днями зі Львівщини на звільнену Херсонщину скерували перші гуманітарні вантажі.

Також одну з  одну з територіальних громад Херсонщини допоможе відновлювати Закарпаття: керівництво держави закріпило за Закарпаттям відновлення Тягинської територіальної громади на Херсонщині.