Дипломат приїздив з метою оглянути унікальну пам”ятку архітектури, українську «поему в дереві» – церкву святого Юра ХУ-ХУІІ століть.

Амбасадор зізнався, що мав намір побачити визначну пам”ятку раніше, та не було в нього такої можливости. Цього ж разу за два тижні до подорожі він повідомив місцевий музей «Дрогобиччина» про свій приїзд. Поважного гостя зустрів Дрогобицький міський голова.

З історією церкви Юра, про реставраційні роботи в унікальній святині розповіла колишній секретар Дрогобицької міської ради,  директор музею Алла Гладун. Щоправда, як і Олексій Радзієвський, спілкувалася з гостем  через перекладача – не знають наші чиновник мов, на жаль.

Джон Теффт давно цікавиться українським дере”яним церковним зодчеством. Амбасадор поділився своїми враженнями ві української архітектури: «Явже бачив чимало українських дерев”яних церков.Одні були дуже красивими ззовні, інші вразили настінним малярством, Та от таку унікальну, дивовижно гарну церкву, де гармонійно поєднуються і унікальні архітектурні форми, і яскраві розписи бачу вперше».

Світлина Ярослава Гайгеля