Відповідну заяву поширила прес-служба Світового конгресу українців, повідомляєVIDIA.

Як відомо, минулої п’ятниці чинний президент України Віктор Янукович зустрівся із президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі. Пізніше редактор The Economist поширив інформацію, що Янукович погодився йти в Митний союз за 15 млрд доларів. Втім ця заява була заперечена прес-службами обох президентів.

Серед інших вимог СКУ також негайне звільнення з в’язниці мирних демонстрантів Євромайданів, припинення всякого тиску на громадянське суспільство, студентів і журналістів, відповідне покарання всіх винних у грубих порушеннях прав людини у зв’язку з мирними протестами на Євромайданах.

Світовий конгрес українців також очікує від влади «заслуговуючих довір’я дій у просуванні євроінтеграції України та підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною».

«СКУ і далі буде підтримувати народ України у його боротьбі за право жити в європейській і справді демократичній державі», – цитує прес-служба президента СКУ Евгена Чолія.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців та його складові організації у всьому світі підтримали недільний Євромайдан у Києві численними Євромайданами в країнах проживання української діаспори. Десятки тисяч взяли участь у мирних протестах у численних містах, у тому числі й у країнах ЄС, щоб продемонструвати солідарність сотням тисяч тих, чий голос голосно і чітко зазвучав на київському Євромайдані.

Марічка ПАПЛАУСКАЙТЕ, vidia.org