Роберт Серрі підкреслив значимість цієї зустрічі. Він висловив солідарність із народом України й особливо наголосив на необхідності якнайшвидше врегулювати політичну кризу мирним шляхом, а також на важливій ролі громадянського суспільства в цьому процесі.

Учасники зустрічі з українського боку наголосили на неприпустимості порушень прав людини, навели конкретні факти таких порушень, розповіли про випадки тортур щодо протестувальників із боку державних органів під час мирних протестів і силового протистояння, вказали на невиправдане звуження засадничих свобод і створення правових обмежень у діяльності громадських організацій. Громадянські активісти наголошували на наявності задокументованих фактів брутального порушення прав людини.

Представники громадських організацій вказали на асиметрію ситуації, у якій перебувають лідери протесту та влада під час мирних переговорів Саме влада допустила грубі порушення фундаментальних прав людини й не пішла на покарання своїх представників, які вчинили такі порушення та вчиняють їх далі. Зазначалося, що лише голосування у Верховній Раді України не здатне забезпечити мирного врегулювання політичної кризи, оскільки протистояння давно вийшло за межі формату політичної боротьби в рамках парламентської більшості й опозиції.

Учасники зустрічі також указали на факти та злочинний характер зрощення представників правоохоронних органів і кримінальних угрупувань, які вчиняють насильницькі дії стосовно учасників протестів у регіонах. Ішлося про нагальну потребу відновити законність і справедливе правосуддя, що, на думку учасників зустрічі, сприятиме припиненню насильства всіма сторонами конфлікту й дасть змогу відновити довіру між ними.

Роберт Серрі подякував присутнім за плідну зустріч і ще раз висловив прагнення сприяти мирному розв’язанню політичної кризи в Україні.

За інформацією Фонду “Відродження”