Стелу встановлено на місці обійстя, де проживав ентузіаст, інженер, високоосвічений інтелігент і патріот, який розшукував і досліджував східницькі мінеральні води. Тепер бальнеологічний курорт носить ім’я цього подвижника, який залишив у спадок 38 розвіданих цілющих джерел. Стелу  досліднику, встановлену на бальнеологічному курорті, виконав  бориславський скульптор Іван Голубіцький.

Під час відкриття були присутні Східницький селищний голова Іван Піляк, депутати Східницької селищної ради. Чин освячення стели провів священик церкви святих  апостолів Петра і Павла отець-декан Стефан Лутчак.

Непросто було Омеляну Стоцькому доводити чиновникам від курортології, що джерела у Східниці є лікувальними. Лабораторії Трускавця та Одеси слали йому відписки, що вода тут не є лікувальною, а він роками не втомлювався доводити, що це неправда. Завдяки Омеляну Стоцькому, Східниця почала розвиватися, як курорт, і дев’ятого січня 1976 року селище було офіційно визнане Всесоюзною оздоровницею. За відкриття 38 східницьких джерел радянська влада у 1977 році «розщедрилася» й виділила йому 100 карбованців премії, ще 700 прислали з Москви.

За інформацією Східницької селищної ради