Учора не одного дрогобичанина здивувала публічна поява Тараса Метика в якості секретаря міської ради, адже ще не було сесії, яка мала виконати рішення про його поновлення на роботі в мерії й вирішити питання з секретарем.

Виявилося: все пояснюється дуже просто – Олексій радзієвський, який, як знаємо, через суд повернув собі крісло міського очільника, своїм рохзпорядженням позбавив Романа Курчика повноважень секретаря Дрогобицької міськради й призначив на це місце Тараса Метика, котрий теж наполегливо відвоював свою чиновницьку посаду.

Ваврто пригадати:  25 лютого нинішнього року  сесія міської ради переважною більшістю голосів підтримала заяви Дрогобицького міського голови Олексія Радзієвського і секретаря ради Тараса Метика щодо складання ними повноважень. Чиновникам вдалося  оскаржити ухвалу сесії в Дрогобицькому міськрайонному суді. П’ятого серпня суд поновив Олексія Радзієвського на посаді міського голови. Що ж до Тараса Метика, то суд скасував ухвалу, якою було задоволено його заяву, але на роботі не поновив. Колишній посадовець оскаржив рішення дрогобицького суду у Львівському апеляційному адміністративному суді, який таки поновив його на посаді.

Радний  Михайло Ваврин вважає, що міський голова порушив законодавство, так як звільнення і призначення секретаря міської ради є в компетенції депутатів міської ради і вирішується виключно на пленарному засіданні сесії.

Отже – колишні знову стали нинішніми, тож знову треба чекати збурення й конфліктів у місті…