Життя міста, яким воно є

У понеділок, 26 січня, відбулася оперативна нарада з керівниками відділів та структурних підрозділів Дрогобицької міської ради.

Оскільки вчора в Україні було оголошено жалобу за жертвами обстрілу міста Маріуполя,  розпочалася нарада з вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання.

Про господарку міста

Іван Лепкий, начальник департаменту міського господарства, поінформував про стан справ у комунальній сфері міста. За його словами, проведення господарських робіт, безпосередньо пов’язане з фондом бюджету розвитку міста.

Також посадовець наголосив на ключовій проблемі міста — ремонті доріг. Пергшого березня — крайній термін вирішення питання роботи Дрогобицького асфальтного заводу, його технічне та енергетичне забезпечення.

Фінансові справи

Начальник фінансового управління Оксана Савран доповіла про фінансовий стан справ у місті після ухвалення бюджету. За її словами, вирішується питання сплати  боргів минулого року за вивіз побутових відходів у місті, те саме відбувається з оплатою за спожиті енергоносії. Уже поступили субвенції на освіту, однак видатки проводитимуться по 1/12. Працівникам бюджетної сфери виплачено аванс.

 

Мобілізація та захист цивільного населення

На нараді було озвучено інформацію з приводу мобілізації 4, 5 і 6 хвилі, які відбувається згідно з Указом Президента України Петра Порошенка. Відповідно до озвучених даних, закрадається підозра про великий відрив у показниках військовозобов’язаних та придатних до несення військової служби. Також існує проблема з ухиленням від мобілізації.

Секретар міської ради Тарас Метик наголосив, що мобілізація триває у кілька етапів. Спершу відбувається оповіщення населення, медичний огляд, навчання, а вже потім — підписання контракту і участь у бойових діях.

У зв’язку з ситуацією в Україні, проводиться інвентаризація і облаштування захисних споруд, проводяться заходи щодо створення матеріального резерву.

 

Культурні події у місті

Начальник відділу культури та мистецтв Олег Яводчак озвучив культурну програму, яка передбачена на цей тиждень.

27січня у Палаці Мистецтв відкривається виставка Г. Косміаді.

29 січня у міському Народному Домі імені Івана Франка відбудеться виступ дитячого  вокально-хореографічного ансамблю «Панночка». У зв’язку з жалобою цей концерт перенесено з 25січня.

Першого лютого  у міському Народному Домі імені Івана Франка відбудеться Різдвяне дійство “Прощання з колядою”.

Начальник відділу сім’ї, молоді та туризму О. Пашко анонсувала заходи з нагоди Дня Героїв Крут. Одним із таких заходів буде озвучення поезії на радіо, яку читатимуть юні митці з Дрогобича. Також посадовець закликала учасників наради вивісити траурні прапори на своїх установах 29 січня.

Про справи у Ратуші

Тарас Метик, секретар міської ради та виконувач обов’язків міського голови, озвучив інформацію про події минулого тижня, а саме: проведення громадських слухань, засідання виконкому, засідання сесії та прийняття бюджету. Посадовець подякував усім, хто активно прилучився до обговорення і прийняття бюджету, адже бюджет — це життя міста.

Щодо мобілізації, то посадовець  закликав громаду не зривати процесу мобілізації, а навпаки — гуртуватися і сприяти нашому війську у перемозі над ворогом, загарбником і окупантом. 

Також чиновник звернувся до усіх керівників, які розробляють програми до бюджету розвитку міста. «Є достатньо часу, аби напрацювати якісні і ефективні програми, які сприятимуть розвиткові міста. Однак непотрібно забувати про оптимізацію у галузі освіти та медицини, що дає можливість раціонально використовувати кошти. Бюджет розвитку заплановано розглянути на сесії міської ради 27 лютого», — наголосив секретар міської ради.

На завершення  Тарас Метик анонсував проведення позачергової сесії на якій приймуть звернення до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради України щодо ситуації в країні. Також він повідомив, що планується проведення наради з керівниками силових структур, де обговорюватимуть заходи щодо забезпечення громадського порядку та запобігання диверсіям чи діям терористичного характеру.