З 16 по 30 червня 2015 у Львові пройде Культурний форум «ДОНКУЛЬТ», організований Благодійним фондом «Мистецькі надра» у партнерстві з львівським Центром міської історії та за підтримки Львівської міської ради та Львівської обласної ради.

В рамках «ДОНКУЛЬТУ» заплановано близько 80 подій у складі великої мультидисциплінарної програми, що розроблялась у колаборації митців та дослідників з Донбасу, Львова та Києва. Проект стане простором для комунікації між Заходом і Сходом, різними середовищами і спільнотами України. Через публічні дискусії та мистецькі рефлексії про минуле і сучасне Донбасу, Форум поставить ширші питання, актуальні для країни в цілому.

Культурний форум «ДОНКУЛЬТ» відкриється 16 червня 2015 двома подіями: виступом проф. Гіроакі Куромії «Енігма Донбасу» о 16:00 у Великій сесійній залі Львівської міської ради та презентацією виставки «ДОНКУЛЬТ» у Львівському палаці мистецтв – о 19:00. Окрім Палацу мистецтв події Форуму задіють головні культурні локації Львова: Львівський оперний театр, Центр міської історії, Львівський театр ім. Лесі Українки, філармонію, музичну академію. Окремі заходи відбудуться в Музеї етнографії та художнього промислу, мистецькому об’єднанні «Дзиґа», просторі «Майстерні міста», галереї Detenpyla. Театральні вистави пройдуть також на сцені Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва та Першій сцені сучасної драматургії «Драма.UA».

Юлія ДИЧКА,
в.о. прес-менеджера
мистецького об’єднання «Дзиґа»