• о 13-00 – відкриття Фотовиставки «День-2014» у приміщенні Палацу Мистецтв Музею «Дрогобиччина» за адресою вул. Т. Шевченка, 38;
  • о 14-30 – круглий стіл за участю головного редактора «Дня» Лариси Івшиної на тему «Як нам перемогти?» – у приміщенні Актової зали Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, вул. Івана Франка, 24.

В ході зустрічі відбудеться презентація книжкової новинки «Україна Incognita. ТОП-25», виданої українською, російською та англійською мовами, яка стала продовженням серії «Бібліотека газети «День». А також інших видань з цієї серії.

«Дні «Дня» в Дрогобичі відбудуться вперше – на запрошення Дрогобицької Міської ради та Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка.

Експозиція вміщує орієнтовно 150 світлин з-поміж переможців XVI Міжнародного Фотоконкурсу газети «День».  Вони обрані з понад дві тисячі  фоторобіт, надісланих з усіх куточків України як фотографами-професіоналами, так і фотолюбителями в номінаціях «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», «Світ очима дітей» та в окремій номінації від міжнародної організації ПРООН «Будуємо нову країну разом».

Як завжди, виставки «Дня» – це фотолітопис того, як і чим жила Україна минулий рік. А він став для всіх нас «концентратом викликів та випробувань»…

Тому символом Фотовиставки 2014 року обрано ТЕРЕН, з його сизо-синіми ягодами на колючих гілках… Це – і «тернистий шлях», яким сьогодні всі ми йдемо, прориваємося з кров’ю, це також і захист, адже у багатьох країнах цю рослину наділяють саме таким смислом: «колюча огорожа» захищає від непроханих гостей і… від злих сил. В українській міфології є повір’я: якщо вколоти терновою колючкою когось із нечисті, то зло втрачає свою силу… Загалом, терен – це вміння захищати себе і своїх близьких. Про це вам скаже будь-який орнітолог: птахи люблять вити гнізда у його колючих гілках, бо там вони – у безпеці. Туди не дістанеться жодний хижак… Хіба це не про нас? Не про захист рідної землі на сході країни?.. Деякою мірою наш Фотоконкурс – це теж захист. Від викривленої картини світу.

Всі ці прагнення та емоції українців змогли зафіксувати на своїх світлинах учасники конкурсу.

 

Звичайно, значна частина світлин присвячена головним подіям минулого року – Революції Гідності на Майдані та війні на Сході країни. У фокусі – люди, які творять історію сьогодні. Втім, попри складні події, ми вирішили не відмовлятися від фото, що надихають та несуть оптимізм. Без такого «щеплення оптимізмом» у нинішній ситуації ніяк не обійтися.

Фотоконкурс «Дня», який проводиться щорічно з 1999-го року це найбільш масштабний соціальний проект газети, що поряд з іншими культурно-просвітницькими ініціативами видання (Бібліотекою «Україна Incognita», Літньою школою журналістики «Дня», премією ім. Джеймса Мейса «За громадянську позицію» та ін.) став вже її візитівкою.

Традиційно усі відвідувачі виставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найцікавішу, на їхній погляд, світлину. У день закриття виставки за результатами цього голосування буде оголошено володаря титулу глядацьких симпатій від Дрогобича.

Світлини, що особливо сподобаються, можна буде придбати в редакції «Дня».

Виставка триватиме з 4 до 24 червня 2015 р.

Вхід вільний

з 10-00 до 18-00

З питань акредитації: (044) 303-96-21, e-mail: marketing.theday@day.kiev.ua