Міський голова Стебника звернувся до президента України Віктора Януковича з проханням створити державну комісію з вивчення соціально-економічного стану міста Стебника та надати йому статус окремого міста. Про це йдеться у зверненні міського голови до президента України, – повідомляє ЗІК.

Місто Стебник підпорядковане Дрогобичу, загальна кількість населення – понад 20 тис. осіб, у Дрогобичі – понад 80 тис. Бюджет Стебника на 2009 рік був затверджений у розмірі 2 млн грн, Дрогобича – 200 млн грн.

Дрогобич подає у Львівську обласну адміністрацію на затвердження зведений бюджет міста Дрогобича і Стебника з врахуванням 100-тисячного населення двох міст. При виділенні дотацій та субвенцій з Держбюджету виділяються кошти як 100 –тисячному місту, які надходять у фінансовий відділ міста Дрогобича. Вони розподіляються нерівномірно, не враховуючи одну п’яту частину населення Стебника.

На Стебник виділяються 300 тис. грн на утримання житлово-комунального господарства. «Як на такі кошти утримати житлово-комунальне господарство міста, благоустрій, дороги, якщо більше 1 млн грн з 2 млн бюджету потрібно на утримання працівників виконкому Стебницької міської ради? Якщо б зведений бюджет ділився пропорційно до чисельності 100-тисячного міста, тоді б Стебнику належало б віддати до 40 млн грн з Дрогобицького бюджету, тобто пропорційно до одної п’ятої частини від кількості населення двох міст. Тоді за ці кошти можна б було утримувати в належному стані місто», – йдеться у зверненні.