Часопису виповнилося три роки, вийшло вже 127 чисел. Й цій події було присвячено презентацію видання, що відбулася минулого тижня в приміщенні районної ради.

Чому саме там? Через те, що «Франковий край» – видання районне. Народилося з ініціативи Михайла та Люболмира Сікорів, чия ідея знайшла підтримку депутатів минулої каденції.

Редактором було призначено Івана Шведа, відомого не лише на Дрогобиччині газетяра Івана Шведа, котрий тривалий час успішно працював кореспондентом, відтак заступником редактора «Нафтовика Борислава», потім – часопису «Каменярі», людини навдивовижу   творчої, енергійної та справжнього знавця журналістської справи.

Вправно вів захід професор ДДПУ імені Франка, голова Дрогобицького письменницького осередку Микола Зимомря, який підкреслив, що у вельми складний час з’явився на медійному ринку краю новий ЗМІ, але одразу посів свою нішу. Насамперед завдяки тому, що значне місце в публікаціях займає саме Франко, його вітцівщина й проблеми культури та духовности Землі Дрогобицької.

Також модератор презентації наголосив, що дав собі раду редакційний колектив ще з одним завданням – оперативно й правдиво висвітлювати події Революції Гідности й народного повстання проти прогнилого режиму Януковича.

Й сьогодні вже можна упевнено сказати, що видання, редаговане Іваном Шведом, – у числі кращих не лише на Дрогобиччині, а й серед рагіональних медій Львівщини.

У своїх виступах єпископ-помічник владика  СДЄ УГКЦ, владика Григорій Комар, священик  Іван Гаваньо,  голова Дрогобицької районної ради Михайло Сікора, депутат Львівської обласної ради Ольга Грицик, голова ВГО «Бойківське етнологічне товариство» Любомир Сікора , редактор радіо «Франкова земля», член правління обласної організації НСЖУ Йосип ФИШТИК, журналісти   Андрій ГРУЩАК та Роман Пастух, старший науковий працівник музею “Дрогобиччина”, Марія ГОЛОВКЕВИЧ,  боєць батальйону ДУК «Правий сектор» Руслан ЩЕРБА та інші  відомий дрогобицький говорили про те, яким має бути сьогодні народний часопис й підкреслювали креативність та інтелектуальний потенціал творчого колективу редакції.

Свої пісні на вірші Ліни Костенко «Франковому краю» та всім присутнім на імпрезі подарувала знаменита Ліля Кобільник.

На завершення Іван Швед подякував тим, з ким разом творить ґазету, сказав, що все мовлене зі сцени сесійної зали райради сприймає лише як аванс. Й пообіцяв, що й небавом видання стане ще цікавішим та кращим, що матиме невдовзі й повноцінну інтернет-версію, позаяк сьогодні без цього вже майже неможливо.

Завершилася презентація вільним спілкування у неформальній обстановці за келишком запашного «Шабо»…