Пам’ятка учасника АТО була розроблена юристами-волонтерами спільно з  фахівцями  Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО та Генерального Штабу Збройних Сил України.

 Матеріал викладений у легкодоступній графічній формі на 168 сторінках. Покрокові інструкції допомагають і ветеранам, і військовослужбовцям, і членам їх родин не лише дізнатися про власні права, але й добитися їх реалізації та захисту.

 Така книжечка має бути в кишені кожного учасника АТО, зазначає Леся Василенко, голова ГО Юридична Сотня та розробник Пам’ятки. Голова Служби Артур Дерев’янко вважає важливим, щоб законодавчі акти щодо соціального захисту учасників АТО, зібрані в цій брошурі, виконувались на місцях, по всій країні.

 В рамках презентації Пам’ятки хочемо звернути увагу на загальний рівень поінформованості ветеранів та військовослужбовців про їх права та доступ до якісної допомоги та правової підтримки.

 Учасники прес-брифінгу: – Шамрай Володимир,  Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО; – Довбиш Павло, представник ГО «Юридична Сотня».

Дата та час події: 11 листопада 2016 року, о 13 годині.

Місце події: м. Львів, вул. Джохара Дудаєва, 20 (3 поверх), прес-центр Leopolis.info.

 За додатковою інформацією звертатися за телефоном: +380 631615040 (контакти для ЗМІ).

Андрій БОЛКУН