Початок презентації о 16 годині (вулиця Шевченка, 27, читальна зала).

Презентація роману «Історія, варта цілого яблуневого саду»  в нашому місті відбувається  в рамках промоційного туру Максима Дупешка містами України, який триватиме понад місяць. Автор презентуватиме  свій роман досить широкій авдиторії, яку, поза сумнівом, твір  зацікавить, адже «Історія, варта цілого яблуневого саду» – це локальна історія з універсальними змістами і смислами. Чернівці, які є основним тлом і контекстом роману, – це ніщо інше, як модель Європи і, за твердженням автора, символ ІІ Світової війни у Європі. А в долях персонажів кожен зможе побачити, відчути, впізнати частку, а то й значну долю, своєї родинної історії. Хронотоп роману досить широкий – від австро-угорської доби і до наших днів.

Світлина від Леоніда Ґольберґ.

На тему питань історико-політичних, національних та універсальних, про мільйони доль так званих маленьких людей, які не зафіксовані у підручниках і томах з історії, але кожна із яких, варта цілого яблуневого саду, можна буде поспілкуватися 26 січня у бібліотеці імені Чорновола.Читачі і представники ЗМІ матимуть можливість почути від автора про його роман, історію роботи над ним, реальні факти, вимисли і домисли, про персонажів та їхні долі, прототипів, про те, як і із чого письменник збирав свій непростий, химерний, колоритний і винятковий смисловий світ, про сучасну прозу як в Україні, так у світі. А найголовніше – поміркувати на такі непрості теми, як окупація, внутрішня окупація, деокупація, Голокост на території України, про війну на Сході як незавершений акорд Другої  Світової, про невишиваний патріотизм, про те, чи можна позбутися українського національного питання в українській літературі та багато іншого, адже «Історія, варта цілого яблуневого саду» має великий асоціативно-смисловий, проблемний потенціал.

Світлина від Леоніда Ґольберґ.

 

Світлина від Леоніда Ґольберґ.                Світлина від Леоніда Ґольберґ.           Світлина від Леоніда Ґольберґ.

 

 

Отже, автор та організатори ласкаво просять на презентацію роману Максима Дупешка «Історія, варта цілого яблуневого саду» 26 січня о 16 годині до міської бібліотеки імені Чорновола.