За його словами, стався конфлікт між молодими громадянами України і Польщі, – повідомляє УНІАН.

«Троє громадян України поверталися до гуртожитку, вони навчаються в Ряшеві. До них звернулися місцеві жителі і запитали, звідки вони. Вони відповіли, що з України. І вони заявили, що Львів – це польське місто, і, напевно, сталася якась словесна перепалка», – сказав Павлюк.

Також генконсул додав, що п’ятеро  громадян Польщі були затримані, наших хлопців доставили в лікарню. «Вони отримали тілесні ушкодження, але їхньому життю нічого не загрожує. Їх обстежили і відпустили додому», – сказав Павлюк.

Дипломат додав: «Слідство проводить районна прокуратура Ряшева. Ми тримаємо цей інцидент на контролі. Затриманим виставлено обвинувачення».

Нагадаємо, учора вже повідомляли, що у польському місті Ряшів побили групу студентів з України, які навчаються в місцевому ВНЗ. Згідно з інформацією правоохоронців, близько 15:30 українські студенти поверталися з навчання в гуртожиток. Дорогою їх зупинили п’ятеро молодих чоловіків і запитали студентів, звідки вони. Почувши відповідь, чоловіки поцікавилися, кому належить Львів – Україні чи Польщі. Потім нападники назвали студентів бандерівцями і побили їх.