«Насамперед ми мали виселити  Російське культурне товариство. Багато громадських організацій пропонували зробити це швидко. Ми переконали їх, що це треба зробити в межах правового поля. Відповідно  була подана заява до Господарського  суду про примусове виселення цієї організації з займаного приміщення. Рішення суду було позитивним. Далі ми пройшли апеляційну інстанцію.  Відтак згідно з законом розпочалося виконавче провадження. Ті люди мали час на добровільне виселення до минулої п’ятниці, однак цього не було зроблено. Хочу сказати слова вдячності правоохоронним органам,  які спільно з виконавчою службою здійснили примусове виконавче провадження. Відтак  було поміняно замки, описане майно і відтепер приміщення перебуватиме на балансі управління майном спільної власності  обласної ради. Підписані усі акти, а також укладена угода із ДСО про охорону вказаного приміщення», – розповів Володимир Гірняк.

Щодо подальшої долі приміщення на Короленка, 1а, то, за  його словами,  обласна рада планує провести конкурс на право оренди між громадськими організаціями, які займаються АТО. «Ми мали кілька зустрічей  з громадськими організаціями. Необхідно визначитись, що тут буде. Наступне, дуже важливе, щоб та організація, яка вестиме тут свою  діяльність, повинна знайти кошти на приведення до належного стану приміщення всередині, яке є в жалюгідному стані. Звичайно, частину фінансування виділить обласна рада, але тут необхідно залучати додаткові кошти на ремонт та утримання будівлі», – наголосив він.

Нагадаємо, що на сесії Львівської обласної ради, яка відбулась торік, 25 жовтня, ухвалили рішення виселити Російський культурний центр із комунальних приміщень облради і повернути будівлю у власність комунальної установи «Нерухомість і майно». Її мають відремонтувати і обрати нових орендарів. Було вирішено, що ними стануть волонтерські організації, музей Революції Гідності тощо.