Про це йшлося вчора, 13 травня, під час  зустрічі голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина з керівниками департаментів освіти Луганщини Юрієм Стецюком та Львівщини Любомирою Манзій.

«Прийдешнє літо буде насиченим щодо спільної нашої роботи зі сходом. Наша мета – показати луганським дітям Україну, поділитися з ними культурою, зокрема нашого краю. У планах організувати у Сприні спортивні змагання «Ігри нескорених» за участі і школярів сходу. Окрім цього, покажемо дітям Галичини Луганщину», – сказав Олександр Ганущин.

Також під час розмови обговорили можливість оздоровлення луганських дітей на Львівщині.

Слід додати, що вже на початку жовтня на сході країни відбудеться нарада між освітянами Львівщини та Луганщини. Після неї 50 педагогів заходу залишаться навчати місцевих школярів. У свою чергу півсотні вчителів сходу приїдуть вчити науки школярів Галичини.

«Ми дуже вдячні за те, що наші вчителі, а сьогодні вже і керівники наших відділів освіти мали і мають можливість обмінятися педагогічним, культурним досвідом з колегами Львівщини. Це досвід, направду, є нам дуже корисний. Ваша підтримка у ситуації, що має зараз місце , є нам неабияк важлива. Дякуємо вам!», наголосив керівник департаменту освіти Луганщини Юрій Стецюк.

Нагадаємо, минулого літа  Львівська обласна рада, ЛОДА та Луганська військово-цивільна адміністрація підписали меморандум про співпрацю «Схід і захід разом: змінимо країну разом». 

Прес-служба Львівської обласної ради