Про це в інтерв’ю интервью порталу ЦТС розповів заступник начальника пасажирських сполучень далекого  прямування «Укрзалізниці» Олександр Красноштан.

«Нас підтримує і МІУ й уряд у цьому питанні. Ми знизили ціни у вересні на потяг Київ-Варшава в два рази, а пасажиропотік зріс у  три рази. УЗ отримала в півтора рази більше прибутків. Ми рухаємося в тому ж напрямку, щоб не завищувати ціни, а дійсно ефективно конкурувати з іншими видами транспорту. На Київ-Перемишль вже теж сформувався потужний пасажиропотік. Теж саме Здолбунів-Ковель-Холм. Ми його довго розгойдували, але сьогодні майже кожен день маємо стовідсоткову  завантаженість», – повідомив О Красноштан.

Раніше ЦТС повідомляв, що польська пасажирська залізнична комопанія PKP Intercity заявила про зростання кількості пасажирів, котрі користуються поїздом Київ-Варшава. Цей ефект в компанії пов’язують із значним зниженням ціни проїзду на цьому напрямку.

Нагадаємо: від  третього  вересня за  домовленістю між  українськими та  польськими  залізничниками  було знижено  вартість квитків  на поїзд №67/68 Київ-Варшава-Київ:  вони стали дешевшими  більш ніж на тисячу гривень.