Взагалі, як бачимо, у нашої влади – чотири головних вороги: пори року. І «найстрашніший» – зима, котра завжди настає зненацька та ще й змушує і владу і комунальників часто працювати в «нештатному режимі..

А тут іще громада волає про пункти обігріву, про безхатченків та інших, хто не є «електоратом».

До речі, вже троє людей в місті та районі померли від переохолодження.

А  чи пам’ятаєте минулорічну історію із пунктами обігріву, коли їх фактично не було, та влада всіх переконувала, що вони є. Ми детально тоді про це написали.

І що ж сьогодні? Вочевидь, – те саме. З одного боку чекають погіршення погоди й морозів більших за мінус 15, з іншого вже стверджують на тому ж офіційному сайті мерії, «відповідно до рішення комісії (з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – Ред.), стаціонарні пункти обігріву, при умові зниження температурного рівня від -15 градусів Цельсія, у Дрогобичі облаштовуватимуть у приміщенні офісу КП «Муніципальна варта» (вул. Бориславська, 4) та у приміщенні КП «Дрогобичтеплоенерго» (на вул. Індустріальна, 1а).».

Всього два пункти обігріву передбачено на майже 80-тисячне місто. Незрозуміло й те, чому йдеться завше лише про безпритульних, ставлення до яких незрозуміле, адже такі самі люди, лише у скруті. А хіба мало дрогобичан з різних причин нерідко години проводять на вулиці, у відкритому просторі й потребують обігріву? Не завжди кнайпа чи кав’ярня є виходом, тай не кожен має змогу зігріватися в таких закладах, котрі аж ніяк не є дешевими?

Чого чекаємо? Чому зволікаємо? Може, варто оте «правило змінити» й почати діяти вже, щоби не вмирали краяни на вулицях від байдужости чиновників?

Коли так уже важко й бракує чи то коштів чи то милосердя до тих, кому найважче, можна поставити один-два намети й звернутися до дрогобичан з проханням поділитися теплим одягом, ковдрами тощо… Зазвичай у мешканців куди більше толерантности й доброти в серці…

Три смерти – то вже забагато. Не чекаймо наступних…

Картинки по запросу Смерть від холоду