Саме з ініціативи Єврореґіону “Карпати – Уукраїна” Львівська обласна рада, Івано-Франківська обласна рада, Закарпатська обласна рада, Чернівецька обласна рада та обласні місцеві адміністрації чотирьох областей затвердили відповідні бюджети на проведення відкритого конкурсу, покликаного підтримати малі ініціативи (у сфері транскордонного співробіництва, популяризації та збереження історико-культурної та природньої спадщини і розвитку інформаційно-комунікаційних технологій) в Українських Карпатах. Зі 107 проектів переможцями стали 32 на загальну суму 9,1 мільйона гривень. Детальніше про результати – https://goo.gl/2wszj5.

«Тустань та Асоціацію сприяння розвитку молодіжного туризму вітаємо з першим реалізованим проектом в рамках конкурсу. Ми готові реалізовувати цю концепцію далі в рамках спільного проекту «Карпатська мережа реґіонального розвитку». Ми – зробимо разом наші Карпати кращими!», – наголосив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

«Хто хоче знати, що показує цей барометр, – їдьте на Фестиваль «Тустань», що зараз триває в древньому Уричі на Львівщині», – саме так інтригуюче запросив Олександр Ганущин всіх охочих на Львівщину.

У свою чергу депутат Львівської обласної ради дрогобичанин Андрій Ковч зауважив, що Туристичний барометр стане своєрідним знаковим місцем для подорожуючих, фіксуючи кількість відвідувачів Тустані. «Туристичний барометр – це місток між давніми часами і сьогоденням», – привідкрив завісу таємничості він.

Нагадаємо, третього-п’ятого  серпня у селі  Урич на Сколівщині  відбувається  VIII Фестиваль середньовічної української культури «Ту Стань! 2018» (Школа лицарства).

На гостей свята очікують лицарські двобої, кінні турніри, автентичні ремесла, ярмарок, квести, нічний штурм і лазерне дійство. Особливу увагу цьогоріч буде присвячено дітям. Для них створять Дитячу Фортецю із забавами, танцями, постановками та іншими атракціями. Тут на юних відвідувачів чекають дитячий штурм фортеці, ігри, забави, танці, постановка казки.

Окрім того, на території фестивалю будуть й інші атракції для дітей: стрільби з луків та арбалетів, майстер-класи від ремісників, квест, археологічна пісочниця, катання на конях та захопливий світ Середньовіччя.

Організатори – Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація, Сколівська міська рада, Сколівська державна адміністрація, Національний парк “Сколівські Бескиди”.

За інформацією прес-служби Львівської обласної ради

38448878_261144794612604_8137965232002695168_n