За інформацією дрогобицького міського голови Олексія Радзієвського, загальна кредиторська заборгованість комунального ресторану “Берізка” складає 400 тис. грн. Міський голова вважає, що така ситуація навколо “Берізки” є ненормальною. На його думку  ресторанний бізнес не може бути збитковим.

В той же час така ситуація абсолютно гармонує із заявами, як нового керівництва міста, так і керівника ресторану. Адже нещодавно , у лютому цього року, виконком оголосив про бажання продати ресторан, а директор підприємства Орест Мацейко ще у вересні минулого року заявляв, що  єдиний шлях порятунку “Берізки” він бачить у приватизації.

До речі, директор “Берізки” перед завершенням каденції попереднього складу Дрогобицької міської ради посилено шукав шляхи приватизації очолюваного ним підприємства. Пан Орест сподівався за рахунок приватизації самого ресторану забезпечити собі купівлю двох інших приміщень, які орендуються комунальним рестораном, а саме: “Пельменної” у “Суецькому каналі” та кафе “Надія” на вул. Ковальській. Можна припустити, що втілити такі плани директору “Берізки” перешкодили інтереси трудових колективів цих закладів громадського харчування, з якими він не зміг знайти порозуміння.

Згодом в депутатських клолах посилено обговорювали інформацію про те, що Орест Мацейко домовивися з Олексієм Радзієвським щодо майбутньої приватизації “Берізки” у випадку його перемоги на виборах. Поява таких чуток спвівпала з припиненням будь-яких дій директора щодо приватизації ресторану.

І оті чутки певним чином підтверджуються тим, що пан Мацейко не був звільнений з посади після відомого засідання виконкому, яке відбулось 17 січня цього року і коли було звільнено п’ять керівників комунальних підприємств. Адже борг “Берізки” на той момент мав би становити щонайменше 200 тисяч гривень, з яких значну частку складав борг з виплати заробітної платні.

Отже, тепер уже із впевненістю можна стверджувати, що комунальний ресторан “Берізка” “готовий” до приватизації. Засмучує лише одне : чим більшим буде борг ресторану перед кредиторами, тим менше отримає від його продажу громада міста. Один вихід – продати “Берізку” через аукціон.