Під таким девізом пройшло подолання “вето” міського голови по одному із земельних питань, яке було проголосоване сесією міської ради ще на першому пленарному засіданні.

Тим рішенням депутати внесли до переліку земельних ділянок, які підлягають приватизації, земельну ділянку де розташовано дитячий майданчик по вул. Самбірській. На разі вона перебуває в оренді у підприємця – дружини депутата міської ради бютівця Дем’яна Мусійчука. За її заявою і було внесено ділянку до переліку.

Дрогобицький міський голова Микола Гук, скориставшись повноваженнями, які надані йому чинним законодавством, видав розпорядження про зупинення дії даного рішення сесії міської ради. Більш звично – наклав “вето”.

На останньому пленарному засіданні депутатам вдалося подолати “вето” міського голови та підтвердити дію свого рішення. І таким чином зробити милий подарунок своєму колезі.

Щодо законності такого рішення, то міський голова мав всі законні підстави припинити дію рішення депутатів. Адже згідно чинного законодавства вільна земельна ділянка може бути приватизована виключно на конкурентних засадах шляхом проведення аукціону. Без проведення аукціону може бути проведено приватизацію лише якщо на цій ділянці розміщені об’єкти приватної власності.

У нашому випадку підприємець Мосійчук не надав жодних документів, які б підтвердили наявність на ділянці хоч якихось нерухомих об’єктів, що перебувають у його приватній власності.
Таким чином депутати, порушивши чинне земельне законодавство, надали дозвіл на майбутню приватизацію вільної земельної ділянки своєму колезі-депутату. Іншими словами, скориставшись своїм становищем, надали йому незаконну перевагу, а діяння такі потребують відповідної реакції відповідних органів.

Тепер залишається чекати реакції прокуратури, яка після того, як депутати подолали спробу міського голови відновити законність, має нарешті сказати своє слово у захисті законності та інтересів громади.